Klub Kolegice
  • 0 comments

Vsak torek od 13.00 do 14.00

Namen projekta Kolegice, ki poteka od leta 2012, je mladim ženskam omogočiti zgodnji vstop v delovno okolje, in sicer na podlagi mentorskega svetovanja med uspešnimi zaposlenimi ženskami in dekleti, ki vstopajo na trg dela. V projektu lahko vsaka udeleženka spozna in se poveže z uspešno žensko s svojega poklicnega področja, s katero na rednih mesečnih srečanjih razpravlja o možnostih za uveljavitev v določenem poklicu. Ob pomoči mentorice se udeleženke seznanjajo z delovnim okoljem, izbranim poklicem ter njegovimi zahtevami in specifikami, razvijajo pa tudi svojo zaposlitveno pismenost.
Pred srečanji z mentorico se skupina deklet najprej dobiva na tedenskih sestankih, na katerih ob strokovni opori udeleženke razvijajo svoj karierni načrt ter načrtujejo dogodke, s katerimi želijo širšo javnost opozoriti na problematiko zaposlovanja mladih žensk, spodbuditi lastno zaposljivost in zaposljivost drugih žensk ter odgovorne organe pozvati k ukrepanju.

Klub Kolegice je namenjen mladim ženskam od 18 do 29. Potrebna je predhodna prijava. Dejavnost organiziramo v sodelovanju z Zavodom Nefiks in je brezplačna. Klub vodi Martina Mrakovčić, srečanja bodo potekala v Mladinskem EPI centru v Luciji ob dovoljšnem številu prijav (najmanj 3).

Share Social