Skip to content Skip to footer

Dogajanje med krompirjevimi počitnicami

Jesen je tu v vsej svoji barvitosti in poleg kostanja so prišle tudi počitnice. Takrat naša vrata odpremo zjutraj in sprejmemo otroke v Program počitniškega varstva.

Prvi dan smo se odzvali povabilu učiteljice Vike iz OŠ Cirila Kosmača Piran in obiskali piranski svetilnik. Ogledali smo si razstavo izdelkov na temo »Ob praznični mizi«, katere so izdelali otroci. Prisluhnili smo zgodbam o svetilniku, ladjah in svetilničarju. Sončni žarki pa so nas kmalu zvabili na bližnje skale, kjer smo se prepustili bujni domišljiji in igri ob morju.

Naslednjega dne smo šli na pravi pohod. Pot nas je vodila po Belem križu do Pacuga in Fiese. Igrala in staro razvejano drevo, po katerem že desetletja plezajo otroci, so nas dodatno razigrala. Igra nas je spremljala vse do kosila, ki ga za nas pripravijo odlične kuharice vrtca Mornarček Piran.

Sreda je bil dan za obisk Mestne knjižnice Piran. Knjižničarka Nada nam je prebrala pravljico, mi smo jo zasanjano poslušali. Vmes nas je presenetila ekipa TV Kopra, ki je posnela delček počitniškega vzdušja. Po pravljici pa smo postali mali likovni umetniki. Naši medvedki so razstavljeni ob oknih knjižnice, kjer jih mimoidoči lahko občudujejo.

Četrtek smo si popestrili z izletom. Odpeljali smo se v Lokev pri Divači. Najprej smo se odpravili v jamo Vilenica. Pričakal nas je gospod Jordan, ki ve vse o jami. Pričeli smo se spuščati dol, dol, dol po stopnicah, bilo jih je 500. Po poti smo se navduševali nad očarljivostjo kapnikov, njihovimi barvami, sencami. Začudeni pa smo bili tudi nad vsemi liki, ki so se skozi leta izoblikovali. Srečali smo tako medveda, krokodila, plesalko, king konga in še in še bi lahko naštevali. Prav tako je skoraj vsak od nas našel še vsaj enega … In potem nazaj gor, gor, gor. Po kratki malici smo si ogledali še Vojaški muzej Tabor. Gospod Srečko nam je skupaj s svojo soprogo razkazal muzej do potankosti. Navdušeni nad enciklopedičnim znanjem našega gostitelja smo se sprehodili med uniformami, orožjem, posodami, bolnišničnimi rekviziti, knjigami in še veliko veliko drugimi stvarmi, ki so bila uporabljana v času novejše zgodovine in katere lastnik muzeja zbira in razstavlja v Sloveniji in po svetu. Nato je sledilo dobro kosilo, palačinke pa so bile najboljše.

In zadnji dan smo postali peki. Odišavili smo prostor s pripravo orehovih piškotov. Bilo jih je dovolj za prigrizek, pa še za domov.

Bilo nam je lepo. Teden je hitro minil. Novo šolsko leto, novi prijateljčki, nove dogodivščine so nam dale energije za nov šolski semester. Do naslednjih počitnic.

jesen1

jesen2

jesen3

jesen4

jesen5

jesen6