Skip to content Skip to footer

V Mladinskem EPI centru Piran bomo konec septembra organizirali filmske delavnice za osnovnošolce.

Delavnice so namenjene mladim od 7. do 9. razreda OŠ in bodo potekale v EPI-ju v Luciji.

O programu

Na delavnicah se bomo naučili osnov filmskega ustvarjanja od ideje do filma: razvoj ideje, scenarij, filmska igra in delo z igralci, delo s kamero, režija, montaža in postprodukcija (zvok in glasba). 

Končni izdelek bo kratek igrani film v dolžini 12-15 minut, ki ga bodo pod vodstvom mentorjev, uveljavljenih filmskih ustvarjalcev, izdelali tečajniki sami.

Filmske delavnice bo vodil Damjan Kozole.

O mentorju

Damjan Kozole je eden izmed najboljših slovenskih režiserjev. Je avtor številnih uspešnih filmov: Rezervni deli so bili nominirani za zlatega medveda na berlinskem festivalu 2003, Delo osvobaja je dobitnik Grand Prix-a na festivalu v Valenciji, Slovenka je dobitnica Grand Prix-a na festivalu v Gironi, za Nočno življenje je na festivalu v Karlovih Varih 2016 prejel kristalni globus za najboljšo režijo.

Pri posameznih delavnicah pa bodo sodelovali tudi drugi izkušeni mentorji (scenaristi, snemalci, montažerji, igralci), ki bodo tečajnikom pomagali pri ustvarjanju kratkega filma.

Urnik

Delavnice bodo potekale ob petkih popoldne od 16.00 do 18.00, predvidoma vsakih 14 dni, občasno tudi ob sobotah (glede na razpoložljivost mentorjev).

Začetek filmske delavnice: konec septembra v EPI Lucija

Cena celotnega tečaja je 80€ (4-krat po 20€). 

Prijave zbiramo do zapolnitve 15 prostih mest, vendar najkasneje do 21. septembra!

Prijavnico pošljite na epicenter@simcpiran.si oz. jo osebno prinesite v EPI (v Piran ali Lucijo).

V kolikor bo prijavljenih več kot je prostih mest, vas bomo o izboru obvestili, pri tem bomo upoštevali vrstni red prejema prijavnic.