Skip to content Skip to footer

Z našim kratkim filmom Lopovi in policaji smo se 6. novembra 2021 predstavili na #FLIF – Festivalu ljubiteljskega igranega filma in prejeli posebno omembo za celotno igralsko zasedbo.

Festival ljubiteljskega igranega filma #FLIF si prizadeva za promocijo in širjenje ljubiteljskega igranega filma ter za spodbujanje nastajanja igrane ljubiteljske filmske produkcije.

V obrazložitvi so zapisali takole:

Posebna omemba gre kolektivu Lopovi in policaji. Mladinski film v stilu Sreče na vrvici nas skozi brezskrbno otroško igro popelje do vsakdanjih problemov mladostnikov. Film krasi neverjetna sproščenost mladih protagonistov, ki s svojo igro navdušijo od prvega do zadnjega brez izjeme. V paleti kratkih zgodbic, ki se dogajajo paralelno, spoznamo cel niz likov, ki v medsebojni interakciji izrišejo svet mladih s svojimi svetlimi in temnimi stranmi. Vse skupaj nadgrajuje režijsko lepo vodena kamera, na trenutke sveže dinamična, polna akcije in zanimivih zornih kotov. Tudi montaža zelo lepo lovi ritem dogajanja, ki ga na izviren način popestri primerna glasba, ki vstopa in izstopa v film na zelo domiseln način.

Čestitke celotni ekipi filma Lopovi in policaji!