Skip to content Skip to footer

Mladi aktivni državljani na izmenjavi

Pomembna naloga mladinskih organizacij je tudi spodbujanje aktivnega državljanstva med mladimi. V preteklem letu smo zato 6 mladim, ki živijo oz. se šolajo v naši občini, ponudili možnost, da se udeležijo različnih projektov v tujini ravno na to temo.

V avgustu 2017 se je skupina dijakov in dijakinj v Nemčiji udeležila mednarodne mladinske izmenjave z naslovom “Citizenship in Action”, v septembru 2017 pa so dijakinje odšle v Italijo na izmenjavo “Challenge”.

Rdeča nit obeh izmenjav je bila aktivna participacija mladih v lokalnih skupnostih, razbijanje predsodkov do ljudi iz drugih kultur in predvsem sodelovanje med mladimi iz različnih držav.

V letu 2018 pa gremo na izmenjavo v Francijo, morda pa še kam drugam. Če si star/a med 15 in 19 let, se nam lahko pridružiš.

Izmenjava z naslovom »Are we really that open-minded?« bo potekala v kraju Saint Jean od 22. do 29. julija 2018. Spoznali bomo mlade iz Francije in Nemčije ter skupaj z njimi ustvarjali kratke filmčke o diskriminaciji.

Prostih je le 7 mest, zato pohiti s prijavo. Izbrali bomo najbolj motivirane EPI-jevce in EPI-jevke.

Več informacij in prijavnico dobiš v EPI-ju v Luciji.

Izmenjava Hamburg 2017 - foto Rok Vrabec (1) Izmenjava Hamburg 2017 - foto Rok Vrabec (2) Izmenjava Hamburg 2017 - foto Rok Vrabec (3) Izmenjava Hamburg 2017 - foto Rok Vrabec (4) Izmenjava Hamburg 2017 - foto Rok Vrabec (5) Izmenjava Hamburg 2017 - foto Rok Vrabec (6)

foto: Rok Vrabec

video: Andrej Kokalj