Skip to content Skip to footer

Naš svet

Tudi v oktobru smo se z otroki pogovarjali, v kakšnem svetu si želijo živeti. V četrtek, 13. 10. 2016, so nas obiskali najprej učenci 4. b, nato pa še 3. b OŠ Cirila Kosmača Piran – podružnice Portorož. V sredo, 19. 10. 2016, pa smo se srečali s piranskimi prvošolci.

Z vsemi smo si pogledali nekaj podob našega sveta, otroci pa so nam predstavili svet, ki se njim zdi lep in pravičen za vse otroke. Opazili smo, da so vse skupine (tudi tiste v septembru) izpostavile, da bi vsi otroci morali imeti varen dom, čisto okolje in dovolj hrane. Pomembno se jim zdi tudi to, da bi imeli vsi otroci čas za igranje in da bi morali biti ljudje bolj prijazni. Nekateri otroci so razmišljali tudi o tem, da bi morale biti svobodne tudi živali, ki naj ne bodo zaprte v kletkah, ampak naj živijo s svojimi družinami v naravi. Zanimiva se nam je zdela tudi zamisel, da na svetu ne bi bilo denarja, ker bi moral vsak dobiti to, kar potrebuje.

Na koncu so otroci povedali, kaj bodo sami storili za to, da bi bil naš svet lepši in boljši. Idej je bilo veliko, mi pa držimo pesti, da jim jih bo uspelo uresničiti.

svet_4.b_1 svet_4.b_2 svet_4.b_3 svet_4.b_4 svet_3b.1 svet_3b.2 svet_3b.3 svet_1.a_1 svet_1.a_1a svet_1.a_2 svet_1.a_2a svet_1.a_3 svet_1.a_3a

Delavnice smo izvedli skupaj z UNESCO klubom Piran, finančno jih je podprla Občina Piran.