Skip to content Skip to footer

Dan za spremembe 2019

Nogomet3 proti diskriminaciji

Ekipa Mladinskega EPI centra Piran se bo udeležila turnirja Nogomet3, ki ga v okviru Dneva za sprememba organizirata Zavod Bob in ISA inštitut. Turnir bo potekal v četrtek, 4. aprila 2019, od 13h do 16h na OŠ Livada v Ljubljani.

Kaj je Nogomet3?

Streetfootballworld in člani njihove mreže so razvili metodologijo, ki mlade opolnomoči z veščinami, ki jih potrebujejo za uspeh tudi izven igrišča in ki združuje principe »fair playa«, enakopravnosti in timskega dela z diskusijo in refleksijo.

Gre za metodo, ki je tako poimenovana zaradi “treh tretjin”, ki sestavljajo eno igro – diskusijo pred tekmo, tekmo in diskusijo po tekmi. V vsako tekmo so vključene pomembne življenjske lekcije. Ekipe so mešane po spolu in igralci pred tekmo sami določijo pravila igre. Po tekmi igralci s pomočjo mediatorja reflektirajo svoje vedenje in vedenje nasprotnikov, točke se dodelijo tako za gole kot tudi za “fair play”. Igra se igra brez sodnikov, zato morajo igralci sami razrešiti konflikte, sodelovati med seboj, vzpostaviti dialog in sprejemati kompromise.

Okvirni program:

11:00        Odhod iz Lucije (avtobusna postaja pri šoli)

11:15        Odhod iz Pirana (avtobusna postaja pri pokopališču)

13.00 – 16.00    Turnir Nogomet3 na OŠ Livada

16.30        Odhod iz Ljubljane

18.00        Prihod v Piran (avtobusna postaja pri pokopališču)

18:15        Prihod v Lucijo (avtobusna postaja pri šoli)

Spremljevalci: Martina Mrakovčić, Alen Pavlič

Kontakt: 031 487 047 (Martina).