Skip to content Skip to footer

Družabne igre nas učijo pomembnih socialnih veščin (npr. komunikacije z drugimi, pogajanja, deljenja, sodelovanja), postavljanja ciljev, izboljšajo koncentracijo, podaljšujejo obseg pozornosti in naredijo posameznika bolj potrpežljivega in sprejemajočega. Poleg tega družabne igre povezujejo in pomagajo ustvariti močne vezi med posamezniki. Družabne igre nas učijo, kako se znajti v življenju.

Mladinska izmenjava “Game of Languages” je 16 mladim (8 iz Slovenije in 8 iz Francije) omogočila druženje z vrstniki iz druge države, spoznavanje drugih kultur, razvoj zgoraj omenjenih kompetenc in učenje novih jezikov. Udeleženci so tekom izmenjave ustvarili družabne igre, ki so vključevale jezike vseh udeležencev, in pri tem izboljšali tudi vsakdanjo komunikacijo v angleškem jeziku.

Izmenjava je potekala od 23. do 30. avgusta v Luciji in je bila namenjena mladim od 13 do 16 let, ki redno obiskujejo Mladinski EPI center Piran.

Projekt je sofinancirala Evropska unija v okviru programa Erasmus +.


Družabne igre

SLENCH

“Slench” (Slovenian – English – French) je družabna igra, ki je namenjena učenju sloveščine, francoščine in angleščine, dodali pa smo tudi vprašanja v italijanščini in nemščini.

MEMORY OF LANGUAGES

“Memory of languages” je igra spomina, ki ti pomaga pri učenju tujih jezikov.

FASTRANS

To je zabavna športna igra, ki se lahko igrate z vašimi tujimi prijatelji, če se želite zabavno učiti njihovega jezika.To igro se lahko igrajo vse starosti iz katerekoli države in aktivno razvija vaše mišljenje.